Kaptas yrityksenä

Kaptas yrityksenä

Kaptas Oy on automaatioteknologian asiantuntijayritys. Asiakkaitamme ovat lääketeollisuuden, metallin, muovin, elektroniikan ja elintarvikealan yritykset.

Asiakkaidemme haasteet liittyvät kappaleenkäsittelyyn, laiterakennukseen, suunnitteluun, ohjelmointiin, tuotekehitykseen, projektinhallintaan – tuotannon tehostamiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Tuotantomenetelmien ja prosessien kehittämisessä hyödynnämme automaatioteknologiaa kattavasti – robotiikkaa, simulointia, konenäköä, mittaustekniikkaa, kappaleensyöttöä, keinoälyä, big dataa.

Toimialasta riippumatta yhteistä asiakkaillemme on tarve ja tahto tehostaa tuotantoa. Kyse on kannattavuudesta ja kilpailukyvystä, kapasiteetista, laadusta, toimitusvarmuudesta ja osaamisesta – halusta menestyä kilpailluilla markkinoilla.

Automaatioratkaisujen suunnittelu, linjojen rakentaminen, testaus ja tuotteiden valmistus tapahtuu kontrolloidusti ja turvallisesti moderneissa tuotantotiloissamme Itä-Suomessa Liperissä.

Kaptas työllistää lähes 30 alan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa (2017). Vuonna 2010 valmistuneet ja neljä vuotta myöhemmin laajennetut modernit tuotantotilamme sijaitsevat Liperissä Pohjois-Karjalassa.

Kaptas-historiaa

Kaptas historia

Kaptaksen perustajia Pertti Tykkyläistä ja Kari Sinkkosta yhdistää kahdenkymmenen vuoden ura telekom- ja medical-liiketoimintaan erikoistuneen Perloksen arvokkaimmalla osaamisalueella, automaatiossa.

Tuotannon tehostamisen merkitys ja automaation oppi juurtuivat kansainvälisesti kokeneisiin miehiin, jotka perustivat Kaptas Oy:n vuonna 2007. Jo vuonna 2010 yhtiölle valmistui uusi tehdas Liperin Ylämyllylle. Tehdasta laajennettiin vuonna 2014. Tuotantotilaa Ylämyllyn teollisuusalueella on yhteensä 2 150 m².

Vuoden 2012 lopulla Kaptas julkisti lääketeollisuuden tuotannon ainutlaatuisen konseptin. Konsepti mullisti lääketeollisuuden kilpailukyvyn tuotekehityksen ja tuotannon herkässä alkuvaiheessa, jossa tuotteen nopea markkinoillepääsy on ratkaisevaa. Kaptaksen luomalla konseptilla tuotantolinjoja pystyy rakentamaan ja kehittämään sitä mukaa kun asiakkaan volyymit kasvavat.

Kymmenessä vuodessa Kaptas on vakiinnuttanut asemansa automaatioteknologian asiantuntijana. Palveluille leimallista on asiakaslähtöinen toimintatapa, huippulaatu ja automaation etujen konkreettisuus. Kaptas on keskeinen osa lääketeollisuutta palvelevaa arvoverkostoa Pohjois-Karjalassa.


Kaptas-konsepti

Kaptas yrityksenä

Kaptas kumppanina

Kaptas työpaikkana