Kaptas yrityksenä

Kaptas Oy on automaatioteknologian asiantuntijayritys. Asiakkaitamme ovat lääke- ja diagnostiikkateollisuuden, metallin, muovin sekä elektroniikka-alan yritykset.

Kaptas on osa kansainvälistä Addtech-konsernia, johon kuuluu yli 130 yritystä Euroopassa. Konserni työllistää noin 3 000 henkilöä ja sen yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi euroa.

Älykkään automaation toteuttaja

Asiakkaidemme haasteet liittyvät kappaleenkäsittelyyn, laiterakennukseen, suunnitteluun, ohjelmointiin, tuotekehitykseen, projektinhallintaan – tuotannon tehostamiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Tuotantomenetelmien ja prosessien kehittämisessä hyödynnämme automaatioteknologiaa kattavasti – robotiikkaa, simulointia, konenäköä, mittaustekniikkaa, kappaleensyöttöä, keinoälyä, big dataa.

Toimialasta riippumatta yhteistä asiakkaillemme on tarve ja tahto tehostaa tuotantoa. Kyse on kannattavuudesta ja kilpailukyvystä, kapasiteetista, laadusta, toimitusvarmuudesta ja osaamisesta – halusta menestyä kilpailluilla markkinoilla.

Kaptas palveluksessanne!

Automaatioratkaisujen suunnittelu, linjojen rakentaminen, testaus ja tuotteiden valmistus tapahtuu kontrolloidusti ja turvallisesti moderneissa tuotantotiloissamme Joensuussa ja Turussa.

Joensuun yksikön vuonna 2010 valmistuneet tuotantotilat sijaitseva Ylämyllyn teollisuusalueella. Vuonna 2014 toteutetun laajennuksen jälkeen tuotannollista tilaa on kaikkiaan 2 150 m².

Kaptaksen Turun-yksiköllä tuotantotilaa on 1 200 m². Turussa asiakkaita palvelee myös oma koneistamo, joka mahdollistaa protovaiheessa nopean reagoinnin sekä varaosien hyvän saatavuuden.

Kaptas työllistää kaikkiaan lähes 50 alan ammattilaista. Voidaksemme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen tuotannollisen ratkaisun olemme luoneet kumppaniverkoston. Verkoston jäsenet edustavat alansa parasta osaamista – suunnittelusta simulointiin ja koneistuksesta komponentteihin.

Yritysvastuu

Kaptas on osa ruotsalaista Addtech-konsernia, ja noudattaa toiminnassaan sen eettisiä ohjeita. Nämä ohjeet ohjaavat sekä oman henkilöstömme toimintaa, että yhteistyötämme yhteistyökumppaniemme ja alihankkijoidemme kanssa.

Lue lisää code of conduct -toimintaperiaatteistamme

Kaptaksen Whistleblower-palvelu

Kaptas Oy on osa Addtech-konsernia. Addtech pyrkii ylläpitämään läpinäkyvää liiketoimintaympäristöä ja korkeaa liiketoimintaetiikkaa. Arvostamme ja kunnioitamme kaikkien niiden osapuolten ja sidosryhmien turvallisuutta, joihin liiketoimintamme vaikuttaa.

Tämän vuoksi tarjoamme Whistleblower-palvelun, jota kuka tahansa voi käyttää ilmoittaakseen väärinkäytöksistä, jotka ovat vastoin arvojamme ja Code of Conduct -sääntöjämme. Varmistaaksemme ilmiantajatoiminnon anonymiteetin käytämme ulkopuolista kumppania, Whistle B:tä.

Seuraa alla olevaa linkkiä päästäksesi ulkoiselle ilmiantajien sivustolle. Sieltä löydät lisätietoja ja voit valita lisää kieliä: https://report.whistleb.com/en/addtech

Kaptas-historiaa

Juuret vuodessa 1991

Kaptaksen juuret ulottuvat vuoteen 1991, jolloin turkulainen teknologiayritys Promector perustettiin suunnittelemaan ja valmistamaan yksilöllisiä tuotantoautomaatioon liittyviä laitteita. Yhtiö vakiinnutti asemansa nopeasti tullen tunnetuksi lukuisista lääke- ja diagnostiikka-alan laitetoimituksista.

Vahva osaamisperusta

Vuonna 2007 perustetun Joensuun tuotantolaitoksen vahvuudet ulottuvat telekom- ja medical-liiketoimintaan erikoistuneen Perloksen arvokkaimmalle osaamisalueelle, automaatioon. Kaptaksen kärkiviesti teollisuudelle on alusta saakka ollut tuotannon tehostamisen tärkeys ja automaation alati kasvava merkitys.

Lääketeollisuuden uniikki konsepti

Vuoden 2012 lopulla Kaptas julkisti lääketeollisuuden tuotannon ainutlaatuisen konseptin. Konsepti mullisti lääketeollisuuden kilpailukyvyn tuotekehityksen ja tuotannon herkässä alkuvaiheessa, jossa tuotteen nopea markkinoillepääsy on ratkaisevaa. Kaptaksen luomalla konseptilla tuotantolinjoja pystyy rakentamaan ja kehittämään sitä mukaa kun asiakkaan volyymit kasvavat.

Movetec Oy omistajaksi

Vuonna 2019 Movetec Oy osti automaatiovalmistaja Promector Oy:n. Mekatroniikan, automaation ja teollisuus IT:n komponenttien maahantuontiin ja laiterakennukseen erikoistuneelle Movetecille Promectorin osto oli merkittävä avaus automaation kasvaville markkinoille.

Vuonna 2020 Movetec jatkoi automaatio-osaamisen vahvistamista ostamalla Kaptas Oy:n. Promector ja Kaptas fuusioituivat Kaptas Oy:ksi vuoden 2021 keväällä.

Osa kansainvälistä Addtech-konsernia

Movetecin omistama Kaptas kuuluu kansainvälisen Addtech-konsernin automaatiodivisioonaan. Addtech-konserni tarjoaa räätälöityjä komponentteja ja järjestelmiä teollisuuteen sekä laitevalmistukseen.

Addtech luo sekä teknistä että taloudellista lisäarvoa auttamalla asiakkaita kehittämään entistä parempia lopputuotteita aiempaa kilpailukykyisemmillä tuotantokustannuksilla.

Tulevaisuus on automaation!

Kaptas on 30 vuodessa vakiinnuttanut asemansa automaatioteknologian asiantuntijana. Ratkaisemme asiakkaiden tuotannollisia haasteita panostaen laatuun, automaatiolla saavutettavien hyötyjen konkreettisuuteen ja kestävään kehitykseen. Kokemus lukuisista haastavista projekteista on arvokasta pääomaa – ja jokaisen asiakkaamme hyödynnettävissä.

Lue myös

Muovi ja metalli

Lue lisää

Lue myös

Validointi ja GMP-osaaminen

Lue lisää