Karelian Lihajaloste jatkaa pizzasuikalelinjan automatisointia

24.1.2019 - Ajankohtaista

Pizzasuikaleille kuljetuslinja

Karelian Lihajaloste Oy jatkaa automaatioinvestointeja, kun Kaptas Oy toimittaa yhtiölle pizzasuikaleiden kuljetuslinjan pakkausprosessista kylmiöön. Investointi on jatkoa keväällä 2018 toteutetulle pakkausprosessin automatisoinnille.

Tähän saakka lavat on siirretty kylmiöön trukilla. Käytännössä suikaloija on vahtinut lavojen täyttymistä ja huolehtinut trukkikuljetuksista muun työnsä ohella. Jatkossa lavat siirtyvät automaattisesti noin 20 metrin matkan suoraan kylmiöön, Karelian Lihajalosteen toimitusjohtaja Sami Puustinen kertoo.

Noin 150 neliön kylmiöön lavallisia mahtuu 33. Yhdessä lavallisessa pizzasuikaleita on 35 laatikollista, 525 kiloa per lava. Kaikkiaan automatisoidun pakkausprosessin ja kuljettimen läpi kulkee päivässä noin 10 000 kiloa pizzasuikaleita.

Ripeä asennus

Kuljetuslinjan rakentaminen käynnistyy huhtikuussa.

Rakentaminen valmistellaan huolellisesti, joten olennaista katkosta tuotantoon ei tule. Tavoite on, että automaattinen kuljetuslinja on käyttövalmis parissa viikossa.

Karelian Lihajaloste on pizzasuikaleiden tukkumyynnin markkinajohtaja Suomessa. Vuoden 2018 aikana yhtiö tuotti noin 1,37 miljoonaa kiloa pizzasuikaleita. Toimitusjohtaja Puustisen mukaan tuotantomäärät ovat edelleen hienoisessa kasvussa.

Tyytyväisiä automaatioon

Keväällä 2018 Kaptas toimitti Karelian Lihajalosteelle automaatioratkaisun pizzasuikaleiden pakkaukseen. Toimitusjohtaja Puustisen mukaan ratkaisuun on oltu kovasti tyytyväisiä. Pakkausprosessin ja kuljetuslinjan kokonaisinvestointi oli reilut miljoona euroa.

Automaatiolla saavutimme tehokkuutta ja paransimme merkittävästi työergonomiaa.

Karelian Lihajaloste työllistää noin 20 henkilöä, sesonkiaikoina noin 30. Lue lisää asiakastarinasta Pizzasuikaleiden markkinajohtaja valitsi Kaptas-automaation