Taantuma opetti automaation tärkeyden

25.10.2016 - Ajankohtaista

Kun Kaptas aloitti toimintansa vuonna 2007, yrityksen tärkein viesti suomalaiselle teollisuudelle oli tuotannon tehostamisen tärkeys ja automaation mahdollisuudet. ”Tuotannon läpivalaisu arvoketjuanalyysin avulla auttaa löytämään kriittiset pullonkaulat – milloin ja miten toteutettuna automatisointi aidosti kannattaa”, kuului ahkerasti toistettu viesti.

Tehokkuuden merkitys

Viesti tuntuu lopultakin menneen perille; taantuma opetti yrityksille automaation tärkeyden ja mahdollisuudet. Taantuma karsi turhat rönsyt ja konkretisoi tehokkuuden merkityksen, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen iloitsee.

Erityisen ilahduttavaa on Tykkyläisen mukaan se, että automaation hyödyt on oivallettu yritysten sisällä, paine muutokseen ei ole enää ulkoa tulevien neuvojen ja kehotusten varassa.

Yhä useampi yritys on luonut automaatioon oman osto-organisaation tai pienemmissä yrityksissä nimennyt automaatio-ostoihin omat vastuuhenkilönsä. Oikein toteutettu automaatio vahvistaa yrityksen kilpailukykyä, siksi automaation osaamiseen – laajentamiseen ja syventämiseen – kannattaa ehdottomasti satsata.