Kaptaksen toimistotilojen laajennus valmistui aikataulussa

14.1.2019 - Ajankohtaista

Vuoden 2019 näkymä: automaation rooli kilpailutekijänä vahvistuu

Kaptas Oy:n toimistotilojen laajennus sekä lakisääteinen väestönsuojelutila valmistuivat vuodenvaihteessa. Laajennus on kaikkiaan 126 neliötä. Tilat Liperin Ylämyllylle rakennutti Lipertek Oy, investoinnin kokonaisarvo oli noin 250 000 euroa. Uusiin tiloihin sijoittuvat yhtiön suunnittelijat.

Automaatio etenee

Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen arvioi, että vuosi 2019 tulee edelleen olemaan vahva vuosi automaatiolle.

Kaptaksen tarjouskanta on hyvä, ja varsinkin kotimaan asiakkaiden kiinnostus automaatioon näkyy voimistuvana. Tavoitteena on tuottavuuden kasvu ja yritysten kilpailukyvyn vahvistaminen tilanteessa, jossa osaavan työvoiman saatavuus on yhä useamman yrityksen huoli ja monelle jo todellinen kasvun este.

Taloussuhdanteen heikkenemisestä on uutisoitu vuodenvaihteessa. Tykkyläisen mukaan automaation investoinneissa epävarmuutta ei ole näkyvissä.

Automaatio ymmärretään yhä selkeämmin yhdeksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä.

Suuri mahdollisuus Suomelle

Pertti Tykkyläinen viittaa viime vuoden lopulla julkaistuun valtioneuvoston raporttiin, ”Robotisaation ja automaation vaikutukset Suomen kansantalouteen 2030”. Raportti painottaa automaation, robotiikan ja tekoälyn merkitystä Suomen kilpailukyvylle.

Automaatio ei katso yrityksen kokoa tai toimialaa. Perinteiset toimialat uudistuvat, ja samalla yrityksille voi avautua myös kokonaan uusia kasvupolkuja.

VTT:n toteuttamassa raportissa ehdotetaan, että Suomelle laadittaisi erillinen automaatio- ja robotisaatiostrategia vauhdittamaan alan kehitystä. Vauhdittamista toivoo myös Kaptas.

Työvoiman halpuus ei enää ratkaise tehtaan sijoituspaikkaa, kiitos automaation. Tässä kehitysnäkymässä suomalaisyritysten kannattaa olla mukana eturintamassa, Tykkyläinen muistuttaa.

RAPORTIN VOIT LUKEA LINKISTÄ:

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/raportti-robotisaatio-nostaa-tyon-tuottavuutta-kansantuote-nousee-6-prosenttia