Kaptas Oy laajentaa toimistotilojaan Liperin Ylämyllyllä

23.8.2018 - Ajankohtaista

Kaptas laajentaa – Lipertek Oy rakennuttaa

Tilat rakennuttaa Lipertek Oy, investoinnin kokonaisarvo noin 250 000 euroa

Automaatioteknologian asiantuntijayritys Kaptakselle valmistuu kaikkiaan 126 neliön laajennus, joka kattaa toimistotilojen lisäksi myös lakisääteisen väestönsuojatilan. Tilat rakennuttaa Liperin kunnan kehitysyhtiö Lipertek Oy. Rakentaminen alkaa elokuun lopulla, valmistuminen ajoittuu ensi joulukuulle.

Uutta toimistotilaa tarvitaan, jotta tällä hetkellä tilanpuutteen vuoksi osittain hajautetut suunnittelijoiden työtilat saadaan mielekkäästi yhtenäiseksi. Kasvuhaluisena yrityksenä laajennuksella varaudutaan myös tulevaisuuteen, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen kertoo.

Kaptaksen tilalaajennus on jo toinen sen jälkeen, kun Kaptas vuonna 2010 muutti uusiin toimitiloihinsa Ylämyllylle. Tuolloin Lipertek rakennutti yritykselle noin 1 300 neliön tehtaan. Uudella modernilla, lähes 1 300 neliön tehtaalla oli erityisen suuri vaikutus Kaptaksen kasvuun.

Ensimmäinen tuotantotilojen laajennus tehtiin vuonna 2014. Tuolloin yritykselle rakennettiin 850 neliötä puhdastilaa, jota tarvitaan erityisesti lääketeollisuusasiakkaiden tarpeisiin.

Tilojen merkitys ratkaiseva

Kaptaksen yhteistyö Lipertekin kanssa konkretisoituu Ylämyllyn tuotantotiloissa, joiden merkitystä liiketoiminnan kasvulle ja kansainvälistymiselle Kaptaksen yrittäjät ovat toistuvasti korostaneet.

Meidän kauppa tehdään siinä vaiheessa, kun asiakas astuu sisään tuotantohalliin. Modernit ja siistit työtilat ovat ehdoton edellytys sille, että pääsemme rakentamaan luottamusta ja kestävää asiakassuhdetta. Täällä valmistetaan Kaptas-laatua ja sen pitää näkyä myös meidän toimitiloissamme, Kaptaksen tuotantojohtaja Kari Sinkkonen kiteyttää.

Aktiivinen Lipertek

Lipertek Oy:n toimitusjohtaja Mika Hyttinen iloitsee siitä, että Kaptaksen kaltainen teknologiayritys on sijoittunut Ylämyllylle.

Start Upista kasvuyritykseksi ja kansainvälistymään – siinä on tarvittu osaamista ja rohkeutta. Se, miten Lipertek kehitysyhtiönä voi auttaa Kaptaksen kaltaisia kasvuyrityksiä, on yritysten tarpeiden kuunteleminen. Haluamme olla valppaita ja osaltamme tukea yritysten kasvua ja kehitystä. Ratkaisut voivat olla hyvinkin räätälöityjä, Hyttinen linjaa

Kaptaksen maaliskuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 4,1 miljoonaa euroa. Yritys työllistää lähes 30 henkilöä.

Toimistotilojen rakentaminen käynnistyy syyskuussa, tilojen on määrä valmistua ensi joulukuussa. Rakentamisen pääurakoitsija on Joen Talo Oy.

Lisätiedot:
Kaptas Oy
Pertti Tykkyläinen
toimitusjohtaja
040 726 7630
pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Kaptas Oy on teollisuuden teknologian ja prosessien kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Kaptaksen kehittämä tuotannon konsepti ja oivaltavat teknologiaratkaisut konkretisoituvat asiakkaille kilpailutekijänä, kustannustehokkuutena ja laatuna. Yhtiön asiakaskuntaa ovat lääketeollisuus, muovi ja metalli sekä elintarvikeala. Kaptas työllistää lähes 30 alan ammattilaista, liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa. www.kaptas.fi