YMPÄRISTÖVASTUULLISUUS KIIHDYTTÄÄ KAPTAS –AUTOMAATION KYSYNTÄÄ

8.8.2018 - Ajankohtaista

Ympäristövastuullisuus kiihdyttää Kaptas-automaation kysyntää

KOTIMAAN AUTOMAATIOINVESTOINNIT SELKEÄSTI KASVUSSA, TALOUDELLINEN JA EKOLOGINEN TEHOKKUUS TUKEVAT TOINEN TOISIAAN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kesäkuun investointitiedustelun mukaan suomalainen teollisuus vahvistaa investointeja nyt koneisiin ja laitteisiin. Automaatioteknologian asiantuntijayritys Kaptas Oy:ssä EK:n ennakoima kehitys näkyy selkeästi; kotimaan investointien patouma on purkautumassa. Investointi automaatioon on yhä leimallisemmin investointi kestävään kehitykseen.

Oivallinen esimerkki automaation ja ympäristövastuullisuuden synergiasta on Kaptaksen asiakas Eino Korhonen Oy. Porvoolainen sähköteknisten tuotekokonaisuuksien sekä muovi- ja metallituotteiden sopimusvalmistaja EKOY on viime vuodet kasvattanut liiketoimintaansa valaisinmarkkinoiden globaalissa murroksessa. Kiinan kotimarkkina on yhtiölle merkittävä markkina-alue.

Kaptas toimitti EKOY:n Viron-tehtaalle kosketinkiskojen liitososien valmistukseen liittyvän kokoonpanolinjan kesäkuussa.

– Automatisointi nostaa jalostusarvoa markkinatilanteessa, jossa led-teknologia kehittyy ripeään tahtiin. Maailman markkinoilla kysytään nyt led- valaisinjärjestelmiä, joihin on kytketty mukaan älyä. Teknologinen kehitys kulkee kestävän kehityksen polkua – kyse on energiatehokkuudesta, tuotteen elinkaaresta ja tuotantoprosessien tehokkuudesta, EKOY:n toimitusjohtaja Rami Korhonen taustoittaa.

TUOTANTO TEHOSTUU – YMPÄRISTÖ KIITTÄÄ

Kaptas Oy:n toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen muistuttaa, että ympäristövastuullisuus koskettaa jokaista yritystä läpi prosessien. Taloudellinen ja ekologinen tehokkuus tukevat toinen toisiaan. Automaatiolla voidaan vauhdittaa liiketoimintaa, parantaa elinoloja, tehdä työstä mielekkäämpää ja turvallisempaa, säästää raaka-aine- ja tuotantokustannuksissa tai yhtä lailla ratkaista ympäristöön liittyviä asioita.

– Ympäristönäkökulmat ja kestävän kehityksen vaade pakottavat myös valmistavan teollisuuden miettimään uudesta näkökulmasta sekä materiaalivalintoja että tuotantotapoja. Kun prosesseja ja tuotantomenetelmiä kehitetään entistä tehokkaammiksi, rahaa säästyy ja ympäristö kiittää, Tykkyläinen muistuttaa.

Automaation hyödyntämistä ja yritysten investointiherkkyyttä arvioidessaan Tykkyläinen iloitsee siitä, että entistä herkemmin myös metallialan yrityksissä automaatio otetaan luupin alle. Yhä useammin liikkeelle paneva voima on tuotannon tehostamisen rinnalla ympäristövastuullisuuden vaade.

MERKITTÄVÄ KUMPPANUUS

Kaptakselle EKOY:n automaatioinvestointi Viroon on merkittävä kauppa, 850 000 euroa. Automaatiolinjan asennukset viimeisteltiin kesäkuun lopussa. Jo viitisen vuotta tuotannon automaatioon panostaneen EKOY:n seuraava automaatioratkaisu liittyy virranottolaitteeseen, johon on integroitu elektroniikkaa.

Kaptaksen maaliskuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 4,1 miljoonaa euroa. Yritys työllistää lähes 30 henkilöä.

LISÄTIEDOT:

Kaptas Oy
Pertti Tykkyläinen
toimitusjohtaja
040 726 7630
pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Kaptas Oy
Kari Sinkkonen
tuotantojohtaja
040 569 5198
kari.sinkkonen@kaptas.fi