Kaptas arvoverkoston ytimessä

7.8.2018 - Ajankohtaista

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Trendit-talouskatsauksessa (1/2018) taustoitettiin maakunnan lääketeollisuutta palvelevan klusterin juuria. Kärkiyritys Phillips-Medisize ponnistaa Perloksen juurilta.Perloksessa oppinsa saivat myös Kaptaksen perustajat Pertti Tykkyläinen ja Kari Sinkkonen.

Rautainen osaaminen Kaptaksen taustalla

Vuonna 2007 Tykkyläinen vastasi Perloksella automaation kehityksestä. Sinkkosen vastuulla olivat after sales -toiminnot Unkarissa ja USA:ssa. Kun Perloksen loppu tuli, alansa huippuosaajat olivat muiden mukana tyhjän edessä. Jäljellä oli rautainen osaaminen, jonka varaan kaksikko perusti Kaptaksen.

Nyt reilu kymmenen vuotta myöhemmin kansainvälistä lääketeollisuutta ja terveysalaa palvelevissa yrityksissä työpaikkoja on Pohjois-Karjalassa jo yli tuhat. Työpaikkojen määrä on vieläkin suurempi, kun mukaan ynnätään yritysten käyttämä alihankintaverkosto. Verkoston ytimessä ovat Medisize, Kaptas, Valukumpu, Muovisola, Muottituote, Thermo Fischer ja Medix Biochemica.

Kaptaksen kulkua ohjaa jatkuva kehittäminen. Voimakkaasti kansainvälistyvä yhtiö on voimaannuttanut koko Pohjois-Karjalaa ja luonut maakuntaan uutta verkostoitumista. Kyse on osaamisesta ja laadusta.

Verkostoonsa Kaptas on tullut lanseeranneeksi myös kokonaan uuden laadun määritelmän, Kaptas-laadun. Vuoden 2012 lopulla yhtiö julkisti lääketeollisuuden tuotannon ainutlaatuisen konseptin. Oivallus mullisti lääketeollisuuden kilpailukyvyn tuotekehityksen ja tuotannon herkässä alkuvaiheessa, jossa tuotteen nopea markkinoillepääsy on ratkaisevaa.

Terveysala on maailman nopeimmin kasvavia toimialoja. Lääketeollisuutta palveleva alihankintateollisuus on osa terveysteknologiaa. Vuonna 2016 Suomen terveysteknologian vienti oli 2,1 miljardia euroa.

Katso Trendit-julkaisu