Kaptas Oy muuttaa uusiin tehdastiloihin joulukuussa

27.10.2010 -

Ylämyllylle nouseva uusi tehdas harjakorkeudessa, investointi yli 1,3 miljoonaa euroa

Kaptas työllistää jo kymmenen alan ammattilaista, rekrytointeja tullaan jatkamaan. Kuluvan vuoden liikevaihto ylittänee tavoitellun miljoonan euron rajan. Kaptas on tähän saakka toiminut Joensuun Nurmeksentiellä Perloksen entisissä tiloissa. Kasvuyritykselle tilat kävivät parissa vuodessa ahtaiksi ja epäkäytännöllisiksi.

Luonteva tehtaan sijoituspaikka löytyi Ylämyllyltä yhteistyössä Lipertek Oy:n kanssa. Uudesta tehdasinvestoinnista Ely-keskuksen rahoitusosuus on vajaat 400 000 euroa ja Lipertekin kautta tuleva osuus reilut 920 000 euroa. Lipertekin toimitusjohtaja Kari Nousiainen uskoo teollisen kasvuyrityksen menestykseen ja uusiin työpaikkoihin.

– Tuotannon yrityksenä Kaptas tuo arvokkaita työpaikkoja. On erittäin tärkeätä, että yhtiö voi investoida ydinliiketoiminnan kehittämiseen sen sijaan, että panisi rahat kiinni seiniin, Kari Nousiainen perustelee Lipertekin ripeät toimet tehdasprojektissa.

– Lipertek on toiminut hankkeen katalyyttinä, kuten rooliimme sopii. Sopimuksen mukaan Kaptaksella on mahdollisuus myöhemmin lunastaa tehdaskiinteistö itselleen, Nousiainen jatkaa

Tilauskanta kasvaa edelleen

Pertti Tykkyläinen muistuttaa, että teollisuudella on kustannustehokkuudessa yhä paljon tehostettavaa erilaisilla automaatioratkaisuilla, nykyisten tuotantomenetelmien parantamisella tai kokonaan uusilla menetelmillä.

– Taantuma ei näkynyt meillä, vaan kasvua on tullut tasaisesti. Eri teollisuuden toimialoilla tuotantoa ollaan nyt virittämässä kysynnän kasvuun. Kustannustehokkuuden metsästyksessä asioita on syytä katsoa uudesta vinkkelistä, on kyseenalaistettava toimintatapoja ja murtauduttava pois tutuista kaavoista. 

– Olemme kuunnelleet asiakkaiden tarpeita ja markkinatilanteita erittäin herkällä korvalla, reagointikykyä tarvitaan. Palvelukonseptiamme ja osaamista on edelleen terävöitetty kappaleenkäsittelystä teollisen tuotannon tehostamiseen. Tarjoamme asiakkaillemme nyt myös mekaniikka- ja sähkösuunnittelua, toimitusjohtaja Tykkyläinen kuvailee kokonaisuutta.

Lääketeollisuudessa paljon potentiaalia

Kaptaksen viesti innovatiivisesti toteutetusta ohjaus- ja automaatioratkaisuista tulevaisuuden menestystekijöinä on kuultu eri toimialoilla leipomoista lääketeollisuuteen.

– Esimerkiksi lääketeollisuus on pitkään torkkunut vähän kuin lintukodossa. Nyt ollaan muutoksen edessä – kilpailu kiristyy, kehitysorganisaatioita supistetaan, tehokkuutta on ryhdytty etsimään kautta linjan, Tykkyläinen toteaa.

Kuluvan syksyn aikana Kaptas toimittaa kansainväliselle lääketeollisuusyritykselle laitteiston tuotekehitysvaiheen tuotantosarjoja varten yhteistyössä Medisize Oy:n kanssa. Lääketeollisuuden sopimusvalmistaja Medisize on erikoistunut lääkeannostelulaitteiden, lääkintä- ja diagnostiikkalaitteiden sekä lääkepakkausten valmistukseen. Yhteistyön tuloksena syntyy ratkaisu lääkeannostelijan kokoonpanoon, johon Kaptas on kehittänyt kustannustehokkaan sovelluksen käsikokoonpanon ja massatuotannon välille.

– Alalla on tarve nopeisiin ja joustaviin toimijoihin, jotka ymmärtävät toimialan erityisvaatimukset ja asiakastarpeet. Ratkaisujen skaalattavuus tuotantomäärien kasvaessa on oleellinen etu. Tässä suhteessa Kaptaksen sovellukset ja yrityksen ripeä reagointikyky tuovat kilpailuetua meille ja asiakkaillemme, Medisize Oy:n Kontiolahden tehtaan johtaja Keijo Riuttala kertoo.

Lisätiedot

Kaptas Oy
Pertti Tykkyläinen
toimitusjohtaja
040-7267630
pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Lipertek Oy
Kari Nousiainen
toimitusjohtaja
0400 310 074
kari.nousiainen@liperi.fi

KAPTAS OY:N TEHDASPROJEKTIN TEKNISET TIEDOT:

Pinta-ala:
1 279 m3

Arkkitehtisuunnittelu:
Arkkitehtuuritoimisto Heimo Varis Oy, Savonlinna

LVI-suunnittelu:
LVI-suunnittelutoimisto Esko Koponen, Outokumpu

Sähkösuunnittelu:
Sähkösuunnittelu Juha Eskelinen, Outokumpu

Kokonaisurakka:
Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy
Vastaavamestari Juha Reijonen

LVI-urakka:
Eko LVI

Rahoitus:
Ely-keskus 394 820 euroa, tulorahoitus/Lipertek Oy 925 180 euroa

Kaptas Oy on teollisuuden teknologian ja prosessien kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Autamme eri toimialojen asiakkaitamme löytämään ja hyödyntämään entistä kustannustehokkaampia toimintatapoja sekä heille parhaiten soveltuvia teknologiaratkaisuja. Ammattitaitomme ja kokemuksemme kappaleenkäsittelystä, laiterakennuksesta, suunnittelusta, ohjelmoinnista, tuotekehityksestä sekä projektinhallinnasta ovat asiakkaidemme käytettävissä. www.kaptas.fi