Automaatio­teknologian asiantuntijayhtiöt Promector Oy ja Kaptas Oy ovat fuusioituneet

3.3.2021 - Ajankohtaista

Uusi yhtiö jatkaa kasvua Kaptas-nimellä, lääke- ja diagnostiikkateollisuus kasvun vetureina. Yritysfuusiossa syntynyt Kaptas on osa kansainvälistä Addtech-konsernia, johon kuuluu yli 130 yritystä Euroopassa. Konserni työllistää noin 3 000 henkilöä ja sen yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa. Kaptaksen yksiköt Joensuussa ja Turussa palvelevat lääke- ja diagnostiikkateollisuutta sekä muovi-, metalli- ja elektroniikka-alan yrityksiä. Kaptas työllistää yksiköissään yhteensä noin 50 ammattilaista. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Pertti Tykkyläinen.

Fuusio on luontevaa jatkoa niin ikään kansainväliseen Addtech-konserniin kuuluvalle Movetec Oy:lle. Promectorin Movetec osti vuonna 2019 ja Kaptaksen vuonna 2020. Tavoitteena on edelleen vahvistaa fuusiossa syntyneen Kaptaksen asemaa älykkään automaation ja entistä laajempien projektien toteuttajana.

– Promectorin ja Kaptaksen fuusiossa syntyy niin osaamisen, kapasiteetin, toimitusvarmuuden kuin laadukkaan tuotannon osalta vahva yhtiö. Osana Addtech-konsernia Kaptas on entistäkin vakaampi yhteistyökumppani lääke- ja diagnostiikkateollisuudelle, jossa automaatioinvestoinnit ovat tyypillisesti vaativia niin teknisesti kuin aikataulullisesti. Lääke- ja diagnostiikkateollisuus asettaa myös erityiset laatuvaatimukset tuotantoteknologiaan, toteaa Kaptaksen ja Movetec Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Suominen.

Osaamisen synergiaa

Yritysfuusiossa Suomeen syntyy ainutlaatuinen teollisuusautomaation osaamiskeskittymä. Vuonna 1991 perustettu Promector tunnetaan lääke- ja diagnostiikkateollisuuden sekä elektroniikkateollisuuden automaation uranuurtajana. Erikoiskoneiden suunnittelijana ja toteuttajana yhtiöllä on ollut merkittävä rooli suomalaisen lääke- ja diagnostiikkateollisuuden kansainvälistymisessä.

Vuonna 2007 perustetun Kaptaksen juuret ovat niin ikään telecom- ja medical-liiketoiminnassa. Vuosi 2012 oli yhtiölle läpimurto – yhtiö julkisti lääketeollisuuden kilpailukyvyn kannalta uniikin konseptin, jolla varmistetaan tuotteen nopea markkinoillepääsy tuotekehityksen ja tuotannon alkuvaiheessa.

– Ammattilaisillamme on vuosikymmenten kokemus toinen toistaan vaativammista toteutuksista. Kaikki tämä yhteinen kokemus ja osaamispääoma on asiakkaidemme käytettävissä, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen kiteyttää.

Fuusiossa syntyneen Kaptaksen osaaminen konkretisoituu parhaimmillaan haastavien tuotteiden innovatiivisina ja tuottavuutta merkittävästi parantavina energiatehokkaina käsittelyratkaisuina.

Investointipaine purkautuu

Vuoden 2020 alussa eskaloitunut koronapandemia on kuormittanut taloutta globaalisti. Yritykset ovat olleet investoinneissaan varovaisia.

– Jo ennen pandemiaa robotiikan, automaation ja digitalisaation merkitys tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamiseksi tunnustettiin tärkeäksi, Pertti Tykkyläinen muistuttaa. Hänen mukaansa yritysten momentum investoinneille on viimeistään nyt, jotta teknologian mahdollisuuksista saadaan kaikki hyöty irti talouden kääntyessä kasvuun.

Työn tuottavuus on kasvanut Suomessa hitaammin kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa sitten vuoden 2007. Suomi näyttääkin jääneen verrokkimaita jälkeen teknologian hyödyntämisessä.

– Kilpailussa pärjääminen edellyttää monenlaisen osaamisen lisäksi myös investointeja älykkääseen teknologiaan, Movetec Oy:n toimitusjohtaja Joonas Koski taustoittaa muistuttaen, että nyt toteutuneen yritysfuusion jälkeen Kaptas on entistäkin kyvykkäämpi yhteistyökumppani kansainvälisille markkinoille.

Lisätiedot:

Kaptas Oy
Pertti Tykkyläinen
toimitusjohtaja
+ 358 40 726 7630
pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Movetec Oy
Joonas Koski
toimitusjohtaja
+358 40 455 2673
joonas.koski@movetec.fi

Kaptas Oy
Markku Suominen
hallituksen puheenjohtaja
+358 40 041 8074
markku.suominen@addtech.com

Kaptas Oy on teollisuuden automaation, teknologian ja prosessien kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys, joka on osa kansainvälistä Addtech-konsernia. Kaptaksen kehittämä tuotannon konsepti ja oivaltavat teknologiaratkaisut konkretisoituvat asiakkaille kilpailutekijänä, kustannustehokkuutena ja laatuna. Yhtiön asiakaskuntaa ovat lääke- ja diagnostiikkateollisuus, muovi ja metalli sekä elektroniikka-ala. Tuotannolliset yksikkömme sijaitsevat Joensuussa ja Turussa. Kaptas työllistää noin 50 alan ammattilaista, liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. www.kaptas.fi

Addtech-konserni toimii yhdistävänä linkkinä valmistajien ja asiakkaiden välillä tarjoten räätälöityjä komponentteja ja järjestelmiä teollisuuteen ja laitevalmistukseen. Konsernin ydinstrategia on tarjota asiakkaille teknistä ja taloudellista lisäarvoa. Konserniin kuuluu noin 130 tytäryhtiötä, joissa työntekijöitä on noin 3 000. Konsernin liikevaihto on noin miljardi euroa. www.addtech.com 

Movetec Oy mekatroniikan, automaation ja teollisuus IT:n komponenttien maahantuoja ja laiterakentaja. Yhtiö on osa kansainvälistä Addtech-konsernia ja kuuluu konsernin automaatiodivisioonaan. Yhtiön liikevaihto on noin 28,5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yhtiössä on 42. www.movetec.fi