Kansainväliseen Addtech-konserniin kuuluva Movetec Oy on ostanut Kaptas Oy:n Liperistä

25.8.2020 - Ajankohtaista

YRITYSKAUPPA VAHVISTAA KAPTAKSEN RESURSSEJA KASVUSSA KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE

Mekatroniikan, automaation ja teollisuus IT:n komponenttien maahantuontiin ja laiterakennukseen erikoistunut Movetec Oy on ostanut automaatioteknologian asiantuntijayrityksen Kaptas Oy:n. Yrityskauppa vahvistaa Kaptaksen asemaa tilanteessa, jossa yhtiö hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Oy Movetec Ab on perustettu vuonna 1988. Yhtiön pääkonttori on Vantaalla. Movetecin palveluksessa on 42 henkilöä. Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli noin 28,5 miljoonaa euroa. Movetec Oy on osa kansainvälistä Addtech-konsernia. Konserniin kuuluu yli 130 yritystä Euroopassa. Konserni työllistää noin 3 000 henkilöä ja sen yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi euroa.

Pertti Tykkyläinen ja Kari Sinkkonen perustivat Kaptaksen vuonna 2007. Ennen yrittäjyyttä miehet ehtivät toimia pienkappaleiden kokoonpanoon liittyvissä tehtävissä yli 20 vuotta kumpikin. Työhistoriaa yhdisti Perlos ja vahva näkemys automaation välttämättömyydestä.

Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella Kaptaksen liikevaihto oli noin 4 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 27 henkilöä. Nyt toteutetun yrityskaupan myötä Kaptaksen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Pertti Tykkyläinen jatkaa Kaptaksen toimitusjohtajana ja Kari Sinkkonen yhtiön tuotantojohtajana.

KAPTAKSEN VAKUUTTAVAA AUTOMAATIO-OSAAMISTA

Movetec on viime vuosina kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostoin. Vuonna 2019 Movetec osti Turusta automaatiovalmistaja Promector Oy:n.

Promectorin osto oli meille merkittävä avaus automaation kasvaville markkinoille. Kaptaksen ostolla haluamme edelleen vahvistaa automaatio-osaamistamme. Automaation merkitys tuotannolle tulee yhä vahvistuman – sitä tarvitsevat asiakkaamme Suomessa ja se on myös vahvuutemme kansainvälisillä markkinoilla, Movetecin toimitusjohtaja Joonas Koski linjaa.

Movetec Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Suominen sanoo Kaptaksen soveltuvan erinomaisesti osaksi Addtech-konsernia, jonka strategiana on hyödyntää itsenäisten konserniyhtiöiden osaamista. Konserniyhtiöt operoivat nyt jo yhteensä 20 eri maassa.

Kaptas on ollut pitkään Movetecin asiakkaana. Yrityskulttuuri, tavoitteet ja tekemisen laatu ovat tulleet meille hyvin tutuiksi. Arvostamme sitä osaamista, jolla Kaptas on onnistunut palvelemaan isoja kansainvälisiä asiakkaita ja luomaan pitkäaikaisia asiakassuhteita niin Joensuun seudulla, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, Suominen toteaa.

LISÄARVOA ASIAKKAILLE

Kaptas muutti vuonna 2010 Joensuusta uuteen tehtaaseen Liperin Ylämyllylle. Vuoden 2012 lopulla yhtiö julkisti lääketeollisuuden tuotannon ainutlaatuisen uuden konseptin. Skaalautuva ja kustannustehokas konsepti toi yhtiölle merkittäviä lääketeollisuuden asiakkuuksia. Yhtiön liikevaihdosta noin puolet muodostuu medical-sektorista. Muita asiakastoimialoja ovat elintarvikkeet sekä muovi ja metalli.

Olemme kuluneiden vuosien aikana oppineet tekemään yhteistyötä merkittävien – itseämme paljon isompien – asiakkaiden kanssa. Nyt tehty yrityskauppa mahdollistaa jatkossa panostamisen kehityshankkeisiin, joihin rahkeemme eivät aiemmin ole riittäneet. Kyse on lisäarvon tuottamisesta asiakkaillemme, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen kertoo.

Kun Kaptas vuonna 2007 aloitti toimintansa, yrityksen tärkein viesti suomalaiselle teollisuudelle oli tuotannon tehostamisen tärkeys ja automaation alati kasvava merkitys. Vuosien mittaan viesti on yhä vahvistunut.

Automaatio on todellinen mahdollisuus eri toimialoilla ja myös erikokoisissa yrityksissä – eritoten teollisuudessa, tieto- ja palvelutyössä myös pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Automaation ansiosta työvoiman halpuus ei enää ratkaise tehtaan sijoituspaikkaa. Sen sijaan vaakakupissa painavat osaaminen, laatu, tuotannon joustavuus, toimitusajat, toimintaympäristön turvallisuus, tutkimus ja tuotekehitys – kaikki sellainen, jolle suomalaisella teknologiaosaamisella on yllin kyllin annettavaa, Kaptaksen tuotantojohtaja Kari Sinkkonen painottaa.

Lisätiedot:

Movetec Oy
Joonas Koski
toimitusjohtaja
+358 40 455 2673
joonas.koski@movetec.fi

Markku Suominen
Hallituksen puheenjohtaja
+358 40 041 8074
markku.suominen@addtech.com

Kaptas Oy
Pertti Tykkyläinen
toimitusjohtaja
+ 358 40 726 7630
pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Kari Sinkkonen
tuotantojohtaja
+358 40 569 5198
kari.sinkkonen@kaptas.fi

Kaptas Oy on teollisuuden teknologian ja prosessien kehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Kaptaksen kehittämä tuotannon konsepti ja oivaltavat teknologiaratkaisut konkretisoituvat asiakkaille kilpailutekijänä, kustannustehokkuutena ja laatuna. Yhtiön asiakaskuntaa ovat lääketeollisuus, muovi ja metalli sekä elintarvikeala. Kaptas työllistää 27 alan ammattilaista, liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa. www.kaptas.fi

Movetec Oy on osa kansainvälistä Addtech-konsernia ja kuuluu konsernin Automation-divisioonaan. Yhtiön liikevaihto on noin 28,5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yhtiössä on 42. www.movetec.fi

Addtech-konserni toimii yhdistävänä linkkinä valmistajien ja asiakkaiden välillä tarjoten räätälöityjä komponentteja ja järjestelmiä teollisuuteen ja laitevalmistukseen. Konsernin ydinstrategia on tarjota asiakkaille teknistä ja taloudellista lisäarvoa. Konserniin kuuluu noin 130 tytäryhtiötä, joissa työntekijöitä on noin 3 000. Konsernin liikevaihto on noin miljardi euroa. www.addtech.com