Kaptas Oy:n toimenpiteitä ja ohjeistuksia koronavirustilanteessa

20.2.2021 - Ajankohtaista

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19-tautiepidemia on levinnyt maailmanlaajuiseksi. Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Nykytiedon mukaan suurimmalle osalle sairastuneista virus aiheuttaa vain lieviä oireita. Osalla tartunnan saaneista sairastuminen voi olla merkittävä riski.

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily ilmassa, eivätkä päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.

Kaptaksen tuotannon tilanne vakaa

Kaptaksen tuotantoon koronaviruksesta ei ole aiheutunut katkoksia. Yksittäiset myöhästymiset voivat tilanteen pitkittyessä olla mahdollisia. Näitä tilanteita voivat aiheuttaa esimerkiksi joidenkin komponenttien saatavuusongelmat tai esimerkiksi henkilöstömme lastenhoitojärjestelyt, (Suomen hallituksen linjaus maahan julistetun poikkeustilanteen vaikutukset, mm. koulujen sulkeminen). Lähtökohtaisesti teemme kaikkemme huolehtiaksemme tilauksista ja toimitusvarmuudesta.

Torjuntatoimet ovat yhteinen etu

Koronaviruksen torjuntatoimet suojaavat työntekijöitämme, asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme. Torjuntatoimien tavoite on myös suojata yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja. Kaptas suhtautuu vastuullisesti ja huolellisesti viruksen torjuntaan.

Käsienpesu katkaisee viruksen tartuntareitin pinnoilta nenään, silmiin ja suuhun

  • Käsienpesu on ensiarvoisen tärkeää! Kädet pestään vähintään töihin tullessa, ennen ruokailua tai tupakointia, wc-käynnin yhteydessä ja kotiin lähtiessä
  • Vältä kasvojen koskettelua
  • Käytä käsien kuivaamiseen paperipyyhkeitä. Paperipyyhkeet hävitetään poltettavissa sekajätteissä
  • Käsienpesumahdollisuuksien lisäksi käytettävissä on myös käsihuuhdetta
  • Käsihuuhdetta annostellaan kämmenelle reilu ruokalusikallinen, kummankin käden sormenpäät
  • kastetaan huuhteeseen ja huuhde hierotaan käsiin kauttaaltaan ja annetaan kuivua

Yskiminen ja aivastelu

  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi
  • Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin
  • Pese kätesi huolellisesti yskimisen jälkeen

Tilojen siisteys

Kaptaksella kiinnitetään kaikissa tilanteissa erityistä huomiota tilojen siisteyteen. Koronaviruksen vuoksi olemme edelleen tehostaneet tilojen siivousta, muun muassa yhteisten tilojen desinfioinnilla.

Työtilajärjestelyt ja kokoontumiset

Olemme tehneet työtilajärjestyksiä koronaviruksen varalta, mm. suunnittelijoidemme työpisteitä on eriytetty eri puolille tuotantolaitostamme. Vältämme kaikin tavoin henkilöstön yhteiskohtaamisia, tämä vuoksi mm. työpäivän taukoja on porrastettu.

Ulkoisten kontaktien minimointi

Henkilöstömme turvaamiseksi, toimitusvarmuutemme suojaamiseksi ja viruksen leviämisen hillitsemiseksi Kaptas ei toistaiseksi ota lainkaan vastaan vierailijoita.

Sähköiset yhteydet tehokkaasti käytettävissä

Huolehdimme asiakaskontakteista ja yhteydenpidosta kumppaneihimme puhelimitse, sähköpostitse ja videoneuvotteluyhteyksin.

Henkilöstön ohjeistus sairastumisepäilyissä

Jos henkilölle tulee flunssan oireita, ohjeistuksen mukaan on syytä jäädä kotiin.

Riskienhallinta

Kaptas tekee kaiken voitavansa hillitäkseen viruksen leviämistä ja huolehtiakseen sekä henkilöstä, asiakkaista ja yhteistyökumppaneista. Seuraamme tarkasti viranomaistiedotteita ja ohjeistuksia ja pyrimme ennakointiin niin työturvallisuudessa, yritysturvallisuudessa kuin riskien hallinnassakin.

Lisätiedot:
Pertti Tykkyläinen
Puhelin 040 726 7630
Sähköposti pertti.tykkylainen@kaptas.fi

Kari Sinkkonen
Puhelin 040 569 5198
Sähköposti kari.sinkkonen@kaptas.fi